2013. október 20., vasárnap

A Copernicus MPP országfelmérésről a MANT műhelybeszélgetésén

Október 18-án a székesfehérvári Alba Régia Központban az Űrkutatás Napja eseményeit követően, kétórás műhelymegbeszélésre került sor az "ESA-csatlakozás és a magyar űripar jövője" címmel.
A műhelyen főként űrkutató szakemberek vesznek részt, a beszélgetést Solymosi János, a MANT elnöke vezette.
A vitát  megelőzően két tájékoztató ismertetőre került sor Dr. Both Előd (NFM) és Prof.Dr.Bárczy Pál részéről az "ESA csatlakozás helyzete", illetve a HUNSPACE múlt heti "Az űripar és az ESA csatlakozás" nemzetközi részvételű műhelyének tárgyban, majd három bemutatkozó előadás hangzott el három civil szervezet a HUNAGIHATP és HUNSPACE sorrendben. A HUNAGI erre az alkalomra készített prezentációja innen tölthető le. Ez egy tavasszal a Budapesti Corvinus Egyetem elhangzott magyar nyelvű prezentáció naprakész és ESA kontextusba hozott változata. A pénteki HUNAGI  ismertetésben helyett kapott a hazai földmegfigyelési és térinformatikai KKV-k számára meghírdetett lehetőségek:
- Copernicus országfelmérés kitöltése ( a legalaposabban kitöltő 500 €-t kaphat)
A Copernicus Market-Pull Pack budapesti nemzetközi műhelyén való részvétel lehetősége december 12-én
Az EU Location Framework műhely felhívása 
A NASA World Wind Europa Challenge 2014 felhívása (ez utóbbiban az egyetemi diákcsapatoknak is van kedvezményeket tartogató részvételi lehetőségük).
HUNAGI kérte a HUNSPACE részéről a Geoadat és Infoterra, a VM képviselőjétől a FÖMI, és a MANT részéről az ELTE Űrkutató Csoportjának példát mutató részvételét a COPERNICUS Országfelmérésben, melynek határideje 2013. október 31. Elhangzott, hogy a december 12-i műhelyre várja az EUROGI az Európai Űrügynökség, az Európai Bizottság, az EEA képviselőit de az EUROGI tagországi képviselők mellett az EULF projektmenedzsert is. A magyar részvétel előkészítése a HUNAGI Elnökség szintján már folyamatban van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése