2013. október 3., csütörtök

HUNAGI nyerte az első COPERNICUS országfelmérés és Műhely rendezési jogát.

A HUNAGI pályázat cseh, észt és olasz ajánlatok ellenében nyert. 
EUROGI sajtóközleményt adott ki az eredményhírdetésről.
A hazai műhelyek a korábbi GMES most már COPERNICUS programban mérsékelten vették ki részüket, a piaci szereplők felkészültségének femérése ezért időszerű és segíti KKV-inkat is versenyképessük erősítésében. Az Európai Űrügynökségi tagságunkról megkezdett tárgyalások számára is hasznos egy naprakész felmérés arról, mit képesek teljesíteni hazai térinformatikai és távérzékelési téren működő adat-, értéknövelt termék és megoldás-szolgáltatóink a földmegfigyelési szegmensben.
Az EUROGI és ESA néhány apróbb módosítást kért a HUNAGI pályázati javaslatban. Ezek legfontossabbika, hogy a Műhely munkanyelve angol lesz.
Az időpont-egyeztetések is megkezdődtek, mivel az EULF projekt is Budapesten szeretné tartani első műhelyét időpontilag egy nappal a december 12-i Copernicus Műhely előtt. Az EUROGI elnökének kérésére, az EULF projekt műhelyt esetleg az EUROGI rendezi, házigazda a HUNAGI lenne december 11-én. ennek ellentmond 
az EULF weboldala, ahol az EULF Műhely időpontjául november 1 van megadva budapesti helyszínnel. A tisztázás folyamatban van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése